Featured Posts

  • Prev
  • Next

Ett reseapotek är inte nog

Posted on : 07-08-2019 | By : mammamus | In : Resor

0

Som om ett reseapotek är försäkring nog

Jag har sedan jag var barn haft dragningar till en låtsad öde ö, apokalyps eller vad det nu kan tänkas vara som skulle tvinga en att klara sig på det man har på sig. Jag var tio år första gången jag gjorde ett litet resekit i en tändsticksask som innehöll allt möjligt som fick plats. Chansen att faktiskt få användning för dessa saker om den för dagen rådande katastrofen skulle komma var liten. Det var inget reseapotek alls, det innehåll en liten fickkniv, nål & tråd (från ett av de nedan bespottade hotellversionerna av reseapotek), tio tändstickor, ett suddgummi (varför det fick livsnödvändig plats vet jag ej), ett par små tygbitar (för att använda nål & tråd om kläderna gick sönder) och en liten ihopfällbar tandborste från ett flygbolag eller – som med nål & tråd – från ett hotell. Det var en pyttetub tandkräm som låg i den hyfsat finurliga resetandborsten. Senare testade jag den och det smakade som jordens undergång och (detta var 15 år senare) jag hade tandborststrån i tandköttet så det blödde. Ironin? Jag hade inga plåster, och hade då faktist kunnat ha nytta av just ett litet reseapotek. Fördelen var att jag vartill stort nöje bland mina medresenärer. vilket talar för att ett byte av vänner är något jag borde överväga. Eller ärligare: något de borde vara initiativtagare till. Jag suger en smula. Ett par bra tips om reseapotek finns att finna på 1177.se, Globetrottern eller på Doktorn.com

Det var det om reseapotek

Det var dagens sedesamma historia om att alltid, alltid ha tillbörlig utrustning vad man än ger sig på. Det räcker inte med en billig budgetvariant i alla lägen. Jag hade tur som bara använde en undermålig tandborste, men tänk om det hade varit något som är viktigare att det faktiskt fungerar? Vad sägs om tanken på att samma kvalitet var på den bungyjump-lina vars knastrande är det sista man hör? Då spelar resmålet föga roll, och Nya Zeeland har samma gravitation som resterande delar av världen (nåja, det finns små skillnader möjligen. Vi struntar i det i detta exempel) vilket flr med sig att smällen mot mark eller vattenyta blir densamma som hemma i Sverige. Så det är inte alltid kvalitet kan stå tillbaka för att komma billigare undan. Exempelvis godis. Det finns bra godis, det finns billigt skitgodis och så finns det gratis godis.

Är inte gratis gods bra?

Det är en fråga med flera svar. Säkert upp mot tusen svar, och det besvaras allts enklast med något som motsvarar just tusen ord eller mer: En bild!

gratis_godis

 

 

Write a comment

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu